WhatsApp voor een gratis bod

Huis verkopen aan makelaar? Wij kopen uw huis binnen 24 uur op


De huizenmarkt, 7 jaar geleden

De reden om uw huis aan een makelaar te verkopen is omdat u dan uw huis snel kunt verkopen. U kunt uw huis ook snel aan Woningbieder verkopen. U hoeft dan niet te wachten totdat mensen uw woning komen bezichtigen en bereid zijn een bod te doen.

Niet iedere makelaar zal uw huis willen kopen. Er zijn in Nederland een aantal vastgoedmakelaars welke zich hebben toegelegd in het opkopen van huizen. De meeste makelaars beperken zich echter tot het te koop aanbieden van uw woning. U zal dan moeten wachten op een koper voordat uw huis verkocht wordt.

Waarom je huis aan een makelaar verkopen?

Als u uw huis aan de makelaar verkoopt dan is de verkoop veel sneller rond en afgehandeld. Een snelle verkoop van uw huis kan wenselijk of noodzakelijk zijn. In de situatie waarin u een executieverkoop van je huis wilt voorkomen bijvoorbeeld. Of in de situatie waarin van uw dubbele maandlasten af wilt zoals vaak het geval bij echtscheiding of relatiebreuk.

Hoe dan ook, als u uw huis aan de makelaar wilt verkopen dan wilt u dit omdat je snel je huis wilt verkopen. Woningbieder is weliswaar geen makelaar, wij kunnen wel in deze behoefte voorzien. En eigenlijk doen we dat veel beter dan een makelaar dat kan.

Wij kopen woningen namelijk op met eigen financiële middelen. Hierdoor kan de verkoop van uw huis in 24 uur geregeld zijn. Bij bepaalde makelaars waar u uw huis aan kunt verkopen gaat de makelaar vaak eerst nog op zoek naar een kopende partij waar hij uw huis snel aan kan verkopen. Bij ons is dat niet het geval. Wij zijn de kopende partij van uw woning. En omdat wij uw woning kopen met eigen financiële middelen bent u ook niet afhankelijk van het wel of niet verkrijgen van financiering van de kopende partij. Wij kunnen dan ook een bod op uw woning doen zonder dat we een financieringsvoorbehoud maken.

Als u akkoord gaat met ons bod op uw huis dan heeft u altijd de zekerheid dat het geld voor uw huis overgemaakt zal worden. Dit gaat via de notaris zodat u er op kunt vertrouwen dat het geld op de rekening van de notaris staat op het moment van de overdracht van uw huis.

Een ander voordeel om uw huis aan Woningbieder te verkopen is dat u bij ons geen makelaarskosten hebt, geen notariskosten en geen andere (verborgen) kosten. Je huis aan ons verkopen kost je helemaal niets.

Weten hoe het werkt? Lees hier alles over onze gratis dienstverlening.

Huis verkopen aan bank

U staat op het punt om uw huis te verkopen aan de bank. Misschien is het verstandig om eerst te kijken naar alternatieven voordat u uw huis aan de bank verkoopt.

Een beslaglegging dreigt of u moet uw woning verkopen wegens scheiding. Het kan ook voorkomen dat u de dubbele woonlasten niet meer wenst dragen.

Verkoop aan een bank gaat gepaard met allerlei kosten waardoor verkoop van de woning uiteindelijk minder oplevert. Bij verkoop van het huis aan de bank zult u dus tevreden moeten zijn met een lagere verkoopprijs. Bij Woningbieder begrijpen we dat u uw huis wilt verkopen tegen een fatsoenlijke verkoopprijs. Wij kunnen uw huis kopen binnen de gestelde termijn waarbij we u tijdens het algehele verkoopproces ondersteunen en begeleiden (indien gewenst).

Woningbieder brengt bovendien geen courtagekosten, notariskosten of makelaarskosten in rekening. De besparing bij verkoop van de woning dat dit met zich meebrengt kunt u in uw zak steken.

Huis verkopen aan projectontwikkelaar

Wanneer u een nieuwe woondroom heeft en u uw oude huis nog niet heeft verkocht kan dit zorgen voor nadelige consequenties. Gevolg is namelijk dat u dubbele woonlasten betaalt voor de periode dat het oude huis in de verkoop staat. Het is dan raadzaam om te kijken of u snel uw huis kunt verkopen.

Er zijn andere manieren dan de reguliere manier via de makelaar om uw huis te verkopen. Uw huis verkopen aan een projectontwikkelaar is daar een goed voorbeeld van.

Wanneer u overweegt om uw huis te verkopen aan een projectontwikkelaar, bent u er zeker van dat u de woning snel zult verkopen. U hoeft niet te wachten op een potentiële koper en u weet vooraf waar u aan toe bent. Het biedt zekerheid omdat u vooraf precies weet wat u voor uw huis betaald krijgt.

Wanneer u een nieuw huis op het oog heeft, biedt de zekerheid van uw huis verkopen aan een projectontwikkelaar tevens een goede positie bij de onderhandelingsgesprekken voor een nieuwe hypotheek. U bent immers van de dubbele woonlasten af voordat u overgaat tot de koop van een nieuw huis.

Een overbruggingshypotheek en de stress die ermee gepaard gaat is het vaak niet waard. Daar komt nog bij dat u moet zorgdragen voor het onderhoud van twee koopwoningen.

Huis verkopen aan opkoper

Er zijn diverse redenen waarom u wel (of juist niet) uw huis moet verkopen aan een opkoper. Andere benamingen voor een opkoper zijn vastgoedhandelaar, vastgoedinvesteerder of vastgoed opkoper. Het maakt niet veel uit welke benaming je eraan geeft als het beestje maar een naam heeft.

De redenen waarom mensen een huis verkopen zijn zeer uiteenlopend. Onze ervaring is dat de meerderheid niet kampt met financiële problematiek. De voornaamste reden is dat mensen maximale verkoopzekerheid willen en niet het geduld willen opbrengen of veel tijd willen steken in de verkoop van de woning.

De mensen willen zekerheid en hun huis verkopen omdat;

  • Ze willen emigreren wat dient aan te sluiten op het verkrijgen van een visum.
  • Ouderen naar een verzorgingshuis willen. De oudere zelf of erfgenamen zitten dan vast aan het oude huis.
  • De makelaar met zijn gladde praatjes wordt niet vertrouwd.
  • Door verandering van de woon- werkafstand wordt men beperkt door het oude huis. De druk van de nieuwe baan met de reisafstand is te hoog.
  • Men verwacht een inkomensdaling te krijgen waardoor bij snelle verkoop de klap kan worden opgevangen.
  • De nieuwe liefde is gevonden en samenwonen in het huis van de geliefde is aanstaande.
  • In het geval van een erfenis wil men het huis verkocht hebben voor aanslag successierechten.
  • Het huis is door achterstallig onderhoud lastig te verkopen.

Op het eerste gezicht lijkt verkoop van het huis aan een opkoper niet aantrekkelijk. Toch moeten veel mensen daar later op terugkomen. Een som laat dan zien dat door onder andere prijsverlagingen u beter af bent bij een snelle en gegarandeerde verkoop aan Woningbieder.

Indien u door verandering van baan snel uw huis wilt verkopen, omdat u bijvoorbeeld meer tijd bij uw gezin wens te zijn, wilt u uw huis snel verkopen. De markt of makelaar houdt hier geen rekening mee en u dient te wachten op iemand die geïnteresseerd is in uw woning. Emotionele afwegingen zijn hierbij vaak doorslaggevend.

Ook kan het voorkomen dat u na jaren eindelijk uw droomhuis heeft gevonden. U kunt dit huis ook nog eens voor een scherpe prijs kopen. U wilt dan niet maandenlang wachten totdat een andere particuliere koper uw droomwoning voor uw neus wegkaapt. U bent er dan bij gebaat dat de oude woning snel wordt verkocht. In deze gevallen is de zekerheid die Woningbieder biedt doorslaggevend.

Huis verkopen aan investeerder

De meeste mensen verkopen hun huis met de hulp van een makelaar. Een makelaar brengt echter hoge kosten met zich mee. Wanneer u graag voor zekerheid gaat kunt u overwegen om uw huis te verkopen aan een investeerder. Verkoop van uw huis aan Woningbieder is eigenlijk hetzelfde als uw huis te verkopen aan een investeerder.

Wij bieden een betrouwbare dienst waarbij u weet waar u aan toe bent. Ons professioneel team is niet van de vage beloftes.  Wij zorgen er ten alle tijden voor dat u uw woning snel en tegen de beste prijs kunt verkopen.

Wanneer u uw woning door een makelaar laat verkopen bent u nog allerminst zeker van het feit dat de woning verkocht zal worden tegen de prijs die u met de makelaar tevoren hebt bepaald. Bij Woningbieder heeft u deze zekerheid wel en het kost u enkel een minuut om een aanvraag te doen. Overigens is een aanvraag geheel kosteloos en u zit uiteraard nergens aan vast.

Wij zijn actief door het gehele land waarbij u uw woning, appartement, bedrijfspand, vrijstaand huis of beleggingspand snel kunt verkopen tegen de beste voorwaarden. Sneller uw woning verkopen bestaat niet.

 

 

handtekening avatar

Beatrice Bredewold

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.