WhatsApp voor een gratis bod

Gratis uw huis verkopen - Verkoop uw huis zonder makelaarskosten


De huizenmarkt, 7 jaar geleden

Je huis aan Woningbieder verkopen heeft als voordeel dat je huis snel (meestal binnen 24 uur) verkocht is en dat het helemaal gratis is. Voor jou als verkoper zijn er geen enkele kosten aan de transactie verbonden.

Je wilt je huis gratis verkopen? Dan bent u bij Woningbieder aan het juiste adres! Wij kopen huizen 100% gratis op: als verkoper heeft u bij ons geen enkele kosten (ook geen verborgen kosten of kosten achteraf).

De kosten waarop je bespaart

Door uw huis aan Woningbieder te verkopen heeft u geen:

  • Makelaarskosten (courtagekosten)
  • Notariskosten
  • Advertentiekosten
  • Bemiddelingskosten
  • Kosten van de executieveiling (alleen van toepassing als uw huis in de executieverkoop verkocht dreigt te worden).

De courtagekosten bedragen tussen de 1,25% en 1,75% van de verkoopwaarde van uw huis. Als u een huis verkoopt is dit vaak de grootste kostenpost. Bij een huis van 300.000 euro betaalt u bij een courtage percentage van 1,5% maar liefst 4.500 euro ex btw aan courtagekosten. Kosten die u misschien niet heeft als u uw  huis aan Woningbieder verkoopt.

De notariskosten liggen meestal zo tussen de 800 en 1.200 euro. Ook deze kosten spaart u uit door uw huis aan Woningbieder te verkopen. Woningbieder neemt deze kosten voor zijn rekening.

Je huis gratis verkopen, hoe kan dat?

Woningbieder is een goed gefinancierde organisatie welke huizen opkoopt. Wij helpen mensen welke snel van hun huis af willen of moeten. Dat doen wij door in 24 uur hun huis te kopen zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de verkoper. Wij kunnen dit zo snel doen omdat we met eigen financiële middelen werken en dankzij ons gemotiveerde team wat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar staat.

Wij zijn een organisatie met winstoogmerk. Dat betekent dat wij aangekochte huizen met winst zullen verkopen. Dit kunnen wij omdat wij de tijd hebben om het aangekochte huis te verkopen. En als het nodig is zullen we investeren in het opknappen of verkoopklaar maken van een aangekochte woning. Vanwege het risico dat wij lopen met het opkopen van woningen bieden wij prijzen aan welke wat lager liggen dan de gangbare marktprijzen. Dat is onze marge.

De hoogste prijs voor je huis?

Ben u op zoek naar de hoogst mogelijke prijs voor je huis dan adviseren wij je om je huis via een goede makelaar te verkopen. U moet dan wel geduld hebben en u zal te maken krijgen met o.a. courtagekosten en notariskosten.

Voordelen van je huis gratis verkopen

Uw huis aan Woningbieder verkopen heeft als voordeel dat uw huis snel (meestal binnen 24 uur) verkocht is en dat het helemaal gratis is. Voor u als verkoper zijn er geen enkele kosten aan de transactie verbonden. Zeker in het geval u een executieveiling wilt voorkomen betekent dit een gigantische besparing. De kosten van een executieveiling zijn vaak al minimaal 8.000 euro voor een gemiddelde woning. Deze kosten zijn van rekening voor de eigenaar van de woning welke geveild wordt.

Wilt u weten wat u bij Woningbieder voor uw huis kunt krijgen? Vul dan hier uw postcode en huisnummer in. Binnen een paar uur bepalen wij de waarde van uw huis en ontvangt u een bod. Ook het aanvragen van een bod op uw woning is uiteraard gratis en is bovendien geheel vrijblijvend. Het verplicht tot niets.

Hier lees je precies hoe je huis verkopen aan Woningbieder werkt.

Gratis huis verkopen Funda

U wilt uw huis verkopen zonder makelaar en toch op Funda staan? Naar onze mening een prima idee wanneer u uw huis of appartement wilt verkopen zonder daarbij een dure makelaar in te schakelen.

Hou kunt u ervoor zorgen om uw huis in de zoekresultaten van Funda te laten verschijnen? Op vergelijkbare websites als Jaap.nl en Huislijn kunt u tegen bepaalde kosten zelf een plaatsing doen van uw huis. Op Funda kan dit enkel via een makelaar. Omdat Funda het meest bezochte platform is is het noodzakelijk om daarop goed vindbaar te zijn. Hier komt u immers uw potentiële koper tegen. Of toch niet?

Sommige makelaars vragen een totaalprijs, een percentage bij verkoop van de woning of u betaalt per apart onderdeel van de dienst die de makelaar u aanbiedt. Vaak zit hier de prijs voor plaatsing op Funda in verwerkt. Het maken van goed fotomateriaal door een professionele fotograaf wordt wel vaak apart verrekend.

Woningbieder biedt een nieuw concept in de huizenmarkt en geeft u een alternatief op verkoop van uw woning via een makelaar. Wij kopen uw huis namelijk op tegen een zo goed mogelijke prijs.

Steeds meer mensen willen niet afhankelijk zijn van een makelaar. Zelf uw woning verkopen kan u veel geld schelen. Uw huis verkopen is misschien wel een van de belangrijkste beslissingen die u in uw leven zult doen. Voor een succesvolle verkopen van de woning zal u vooraf na moeten gaan wat voor u de beste optie is.

Wanneer u uw huis verkoopt via een internetmakelaar dient u op de volgende zaken te letten.

Als u onderstaande tips goed inzet zal u merken dat u snel meer bezichtigingen krijgt. Het is altijd goed om uw omgeving te vragen om mee te helpen bij verkoop van het huis.

  • Zorg zelf voor een onlinepagina. Dit kan een website zijn maar bijvoorbeeld ook een Facebook-pagina. Ook kunt u de woning op Funda, Huizenlijn plaatsen. Het grote voordeel van plaatsing op een huizenwebsite is dat u vrijwel gelijk mogelijke huizenkopers bereikt.
  • Onderneem zelf actie. Een huis verkopen zonder makelaar vergt inspanningen van de verkopende partij.
  • Laat het energie label zien. Wanneer dit in de groene zone zit zal dit zeker bijdragen aan de verkoop van de woning. Een A-label scheelt enorm in de kosten en zal van positieve invloed zijn bij de verkoop.
  • Maak een marketingbudget vrij. Maak voor uzelf de berekening wat u uitspaart wanneer u zelf de woning gaat verkopen. Een makelaar rekent bij een gemiddelde woning vaak een courtage van 4500 euro. Tel maar uit je winst.
  • Maak het persoonlijk voor de potentiele koper. Vragen die u daarbij kunt stellen zijn; wie wonen er in het huis, wat was de reden dat u toentertijd het huis heeft gekocht?

Gratis uw huis verkopen op Funda is niet mogelijk. Wanneer u uw huis wel gratis en vlot wilt verkopen kunt u dit doen via Woningbieder. Wij doen gratis en vrijblijvend een bod en bieden een reële prijs voor uw woning. Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op.

handtekening avatar

Beatrice Bredewold

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.