WhatsApp voor een gratis bod

Wat is mijn huis waard?


De huizenmarkt, 7 jaar geleden

Met het aantrekken van de economie vraagt u zich wellicht af wat de waarde van uw huis momenteel is.

Wellicht stond uw huis tijdens de crisis jaren ‘onder water’ en vraagt u zich af of deze inmiddels alweer ‘boven water staat’ zodat een verhuizing eindelijk weer mogelijk wordt.

U kunt op verschillende manieren achter de waarde van uw huis komen. De traditionele manier is dat u door een makelaar een taxatie laat doen. De nieuwste manier is dat wij dat doen. Hoe dat werkt leest u verderop.

Een taxatie door een makelaar

Het nadeel van een taxatie door een makelaar laten doen is dat hier kosten aan verbonden zijn. Een ander nadeel is dat het wel een paar weken kan duren voordat u het taxatierapport in huis hebt. Als u een makelaar belt dan zal deze niet gelijk langs kunnen komen. Daar gaat vaak wel een week of wel een paar weken duren voordat deze tijd heeft.

Nadat de makelaar langs geweest is om de woning te bekijken gaat hij aan de slag met de verzamelde gegevens om het taxatierapport te maken. De ervaring leert dat u al snel 5 tot 10 werkdagen verder bent voordat u het taxatierapport in huis heeft.
 
Voor een taxatie rekenen de meeste makelaars een bedrag tussen de 250 en 300 euro. De ene makelaar rekent wat meer dan de ander.

Waardebepaling door een makelaar

U kunt ook een waardebepaling door een makelaar laten doen om de waarde van uw huis te achter halen. Een waardebepaling door de makelaar laten doen is gratis. Het nadeel hiervan is dat het een ruwe inschatting van de verkoopwaarde van de woning zal betreffen. Voor een taxatierapport zullen veel meer punten nagelopen worden om de waarde van de woning zo nauwkeurig mogelijk in te kunnen schatten.

Ook voor een waardebepaling zult u moeten wachten tot dat de makelaar tijd heeft om langs te komen. De makelaar zal u wel ter plaatsen een inschatting van de verkoopwaarde kunnen geven.

Omdat de makelaar graag uw huis wilt verkopen zal deze de waarde van de woning zo hoog mogelijk inschatten. Op deze manier hoopt de makelaar u over de streep te halen om de woning bij hem of haar in de verkoop te gaan doen. Op het moment dat u de woning in de verkoop doet bij de makelaar dan bent u deze courtage kosten verschuldigd op het moment dat de woning wordt verkocht. De courtage kosten bedragen doorgaans 1,5% van de verkoopwaarde van uw woning.

Waarde huis zelf berekenen

Prijs per m2

De meest snelle en eenvoudig wijze om de waarde van uw huis te berekenen is te kijken wat de vierkante meterprijs is van koopwoningen in dezelfde straat. Wanneer u de vierkantemeter prijs weet kunt u een inschatting maken wat de waarde van uw woning zou kunnen zijn. Een simpele rekensom van prijs per vierkante maal totaal aantal vierkante meter oppervlak geeft een uitkomst. Deze uitkomst geeft een indruk van de waarde van uw woning.

Kadaster

Wanneer u waarde van het huis zelf wil berekenen doet u er goed aan om het kadaster te raadplegen. Via de website Kadaster.nl kunt u een indicatie van uw woning opvragen. Er zijn diverse rapporten voor handen waaraan u snel en eenvoudig kunt afleiden of een vraagprijs reëel is. Een rapport met vergelijkbare woningen (bouwjaar, aantal vierkante meters) kan u hierbij helpen. Ook een overzicht van koopsommen uit een bepaalde buurt kan uitkomst bieden. Het is vanaf begin 2015 tevens mogelijk om de WOZ-waarde op te vragen. Het kan voorkomen dat de waarde uit het kadaster of en de WOZ waarde (sterk) afwijkt van de reële of werkelijke waarde.

Doe buurtonderzoek

Er zijn tegenwoordig een flink aantal websites voor handen waarop u kunt zien wat de vraagprijs is van woningen uit de buurt. Ga dus zelf op onderzoek uit en zie welke woningen er op het moment worden aangeboden voor verkoop. Kijk naar de vraagprijs en zie hoe lang desbetreffende woningen te koop staan. Ga ook eens bij enkele makelaarskantoren langs om polshoogte te nemen en zie waarvoor de woningen in de buurt te koop staan. Het is dan misschien iets meer werk dan een zoekopdracht op Funda, het geeft je wel een goed beeld van de markt. 

Hoe snel kan uw huis verkocht worden?

De prijs welke u voor uw huis kunt krijgen zal voor een belangrijk deel bepaalt worden door hoe lang u bereid bent te wachten op een koper. Als u geen haast heeft dan kunt u net zo lang wachten tot dat er een koper is die precies het huis wilt hebben welke u in de verkoop heeft staan. Deze zal bereid zijn om meer voor de woning te betalen. Als u snel uw huis wilt verkopen dan zult u echter genoegen moeten nemen met een wat lagere prijs voor de woning.

Laat de waarde van uw woning bepalen door Woningbieder

Woningbieder kan een bod op uw woning uitbrengen. Dat heeft een aantal belangrijke voordelen. Op de eerste plaats is dat geheel vrijblijvend en kosteloos. U zit nergens aan vast en u bepaald zelf of u het bod accepteert of afslaat.

Een ander voordeel is dat er geen enkele kosten hier aan verbonden zijn. Wij brengen het bod op uw woning gratis uit. En mocht u akkoord gaan met ons bod dan kan de verkoop al binnen 24 uur rond zijn. Bovendien betaald u geen makelaars- en notariskosten. Dat scheelt al snel 3.700 euro welke u in uw zak houdt.

Het bod welke u van Woningbieder zult krijgen is reëel bod en is niet te vergelijken met wat de makelaar denkt voor de woning te kunnen krijgen. Als de makelaar een waardebepaling doet dan is het maar afwachten of u dit bedrag echt voor de woning kunt krijgen. Van het bod van Woningbieder weet u zeker dat u dit voor de woning kunt krijgen.

U hoeft alleen maar akkoord te gaan met ons bod en de verkoop is, via de notaris, binnen 24 uur geregeld.

Voor het bepalen van de waarde van uw woning werken wij met een gedreven team van ervaren taxateurs. Op deze manier zijn wij niet afhankelijk van makelaars welke ingehuurd moeten worden en kunnen wij u snel van dienst zijn.

Woningbieder is overigens geen makelaardij. Wij zijn een investeringsmaatschappij in onroerend goed en wij kopen huizen aan van mensen op welke snel hun huis willen verkopen.

Geïnteresseerd? Vul hier uw gegevens in en binnen enkele uren kunt u van ons een bod op uw woning verwachten.

handtekening avatar

Beatrice Bredewold

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.