WhatsApp voor een gratis bod

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb ik verplichtingen als ik een bod op mijn woning aanvraag?
Uw aanvraag op onze website Woningbieder.nl verplicht u tot niets. Een aanvraag is altijd vrijblijvend.
Moet ik betalen voor een bod op mijn woning?
Nee, er zijn geen kosten aan een bod op uw woning. Indien wij uw woning taxeren dan zijn deze kosten voor onze rekening.
Hoe snel krijg ik een bod?

Wij trachten altijd binnen enkele uren een bod op uw woning uit te brengen, ook buiten kantooruren. Wij doen dit bod per email of telefonisch. Indien wij geen interesse in uw woning hebben dan laten wij u dit ook weten.
Wat als ik interesse heb in jullie bod?
Indien u zich kunt vinden in ons vrijblijvende openingsbod dan maken wij een afspraak om uw woning te taxeren. Na onze taxatie zullen wij u een definitief bod op uw woning uitbrengen.
Wat als mijn woning achterstallig onderhoud heeft?
Achterstallig onderhoud is voor ons geen probleem. Onze experts kijken hier doorheen en zullen uw woning op reële waarde taxeren.
Mijn woning staat al in de verkoop bij de makelaar. Is dit een probleem?
Voor Woningbieder is het geen probleem indien uw woning reeds bij een makelaar te koop staat. De aanvraag en het contact met Woningbieder is zonder invloed op uw contract met de makelaar. Bij ons kunt u rekenen op discretie en persoonlijk contact.
Is het mogelijk om mijn woning te verkopen aan Woningbieder wanneer een executieveiling is aangekondigd of executoriaal beslag is gelegd op de woning.
Wanneer de woning wordt verkocht moet de opbrengst van de woning de (eventuele) achterstanden, beslagen en openstaande hypotheek worden afgelost. De hypotheekverstrekker en beslagleggers zullen hun goedkeuring moeten geven wanneer de opbrengst niet voldoende is. Het team van Woningbieder kan u bijstaan en u hierin begeleiden. Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen dan samen met u bekijken hoe we u hierin kunnen helpen.
Zijn mijn gegevens bij u in goede handen en gaat u hier vertrouwelijk mee om?
Het team van Woningbieder zal ten alle tijden vertrouwelijk en op een anonieme wijze omgaan met de aan ons verstrekte gegevens. Wij zullen nooit uw gegevens aan derden doorverkopen of informatie aan derden doorspelen.
Doet Woningbieder in alle gevallen een bod op mijn huis?
Als commercieel bedrijf is Woningbieder.nl is niet verplicht om een bod op uw woning uit te brengen. Indien wij van mening zijn dat uw woning niet past binnen onze vastgoedportefeuille of strategie dan zullen wij ons onthouden op het uitbrengen van een bod op uw woning. In deze gevallen zullen wij u er wel van op de hoogte stellen dat wij geen belangstelling in uw woning hebben.
Kan er ook een aanvraag worden gedaan voor bedrijfsonroerend goed?
Ja. U kunt een bod op bedrijfsonroerend goed aanvragen via het contactformulier.
Ontvang ik direct geld wanneer ik mijn woning aan Woningbieder verkoop?
In geval van bijvoorbeeld schulden is het mogelijk om direct geld te krijgen. We kunnen in deze gevallen, in onderling overleg, via de notaris een voorshot op de koopsom geven. Met het verkregen geld kunt u uw eventuele verplichtingen gelijk voldoen.
Heb ik bij Woningbieder ook te maken met financieringsvoorbehoud of een drie-dagen-bedenktijdregel.
De vastgelegde bedenktijd geldt niet wanneer u uw woning verkoopt aan Woningbieder. Omdat wij bedrijfsmatig kopen gaat deze wet die betrekking heeft op particulieren niet op. Tevens staat er in de koopakte geen financieringsvoorbehoud. Uw woning is dus gegarandeerd verkocht wanneer de handtekening onder het contract is gezet. Binnen enkele dagen ontvangt u het bedrag netto op uw rekening.
Door oplopende schulden is het al een tijdje moeilijk om de betalingsverplichting met de bank na te komen. Zou het team van Woningbieder mij kunnen helpen om de afwikkeling met de bank te verzorgen?
Het team van Woningbieder staat voor u klaar om u te helpen met de afwikkelingen. Indien een procedure voor gedwongen veiling of executoriale verkoop is gestart dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met ons opnemen. In dit geval is haast geboden en kijken we wat we voor u kunnen doen. In de meeste gevallen levert verkoop via een veiling weinig op waardoor uw schulden kunnen oplopen.
Is het noodzakelijk om de woning direct te verlaten wanneer de koopakte is getekend?
Nee, bij verkoop aan Woningbieder is het niet noodzakelijk om de woning met directe ingang te verlaten. De overdracht gaat altijd in overleg met het team van Woningbieder zodat u de tijd heeft om te verhuizen.
Wordt de koopakte door een notaris opgesteld?
Zowel het team van Woningbieder als de notaris kan de koopakte opstellen. De keuze hiervoor ligt bij u. Daarnaast is het mogelijk om de koopakte door een notaris te laten controleren. Wij hechten veel waarde aan transparantie en een juiste juridische afhandeling. De transportakte wordt altijd door een notaris opgesteld.
Met welke kosten moet ik rekening houden wanneer ik mijn woning aan Woningbieder verkoop?
Geen enkele. Wij nemen namelijk de kosten koper voor u uit handen en wij rekenen geen bijkomende kosten voor onze dienstverlening.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.