WhatsApp voor een gratis bod

Huis verkopen in slechte staat


De huizenmarkt, 6 jaar geleden

Indien uw woning achterstallig onderhoud heeft of in slechte staat verkeerd is het nog weleens moeilijk om het huis snel te verkopen. Vaak om de reden dat kopers de verbouwingskosten niet meegefinancierd krijgen blijft u lange tijd zitten met de woning.

Woningbieder koopt huizen met achterstallig onderhoud, vlot en met zekerheid. Bij verkoop van een woning aan een particulier gaan er vaak maanden overheen alvorens de hypotheek rond is. En als het huis gerenoveerd of verbouwd moet worden duurt dat vaak nog langer.

Woningbieder biedt een uniek concept waarbij u vlot en zonder gedoe uw huis verkoopt. Wij kijken door het achterstallige onderhoud of de slechte staat heen en kopen uw woning voor een reële prijs. Bovendien bespaart u op de kosten van de makelaar en notaris.

Woning achterstallig onderhoud verkopen

Heeft uw woning achterstallig onderhoud of moet deze door de koper uitgebreid verbouwd worden? Een particuliere koper zal hier naar verwachting van schrikken en een huis kopen dat beter onderhouden is. Niet voor niets is tegenwoordig de trend om de woning turn key te verkopen. Dit betekent dat je na het draaien van de sleutel er zo in kan.

Als niet alleen uw woning te koop staat, maar dat van uw buren verderop in de straat ook, dan komt het voor dat een particuliere koper hierop afknapt. Er staat immers zoveel te koop, waarom zouden ze voor uw woning kiezen?

Veel woningen in slechte staat staan lange tijd te koop en worden uiteindelijk voor een lage prijs verkocht. Dit omdat de koper een bepaald risico loopt en weet dat de woning niet snel wordt verkocht. De potentiële kopers die bereid zijn om te klussen zoeken vaak naar een bodemprijs.

Uit onderzoek blijkt dat twintig procent van de Nederlandse woningen te kampen heeft met achterstallig onderhoud. Maar liefst drie kwart hiervan staat langer dan 9 maanden te koop.

Zelden krijgt u de investering dat u in een verbouwing steekt volledig terug bij de verkoop van uw woning. Wel kan een verbouwing het verschil maken of u de woning wel of niet verkoopt wanneer u dit doet via makelaar of internetmakelaar.

Wellicht is het portemonnee-technisch niet haalbaar is om de woning te restaureren of u heeft er simpelweg geen zin in. In dit geval kan Woningbieder uitkomst bieden. Wij kunnen uw huis kopen tegen een reële prijs en zorgen voor een vlotte afhandeling.

Financiering achterstallig onderhoud

Een gedateerde keuken of een oude badkamer zal voor u jaren geen bezwaar zijn geweest. Wanneer u uw woning verkoopt kan het voor banken wel degelijk een dealbreaker zijn om het huis te financieren aan de nieuwe potentiele eigenaar.  De banken geven kopers in de huidige markt nauwelijks de ruimte om een verbouwing te financieren.

De koper zal dan zelf de financiering van het opknappen op zich moeten nemen. Hierdoor kunnen de verkoopkansen afnemen.

Er zijn twee soorten verbouwingen. Waardevaste verbouwingen en smaakgevoelige verbouwingen.

Verbouwingen die zorgen voor meer ruimte zijn waardevaste verbouwingen. Denk hierbij aan een serre, extra woonlaag, dakkapel of uitbouw. Dat betekent dat de waarde van de woning met grotendeels hetzelfde bedrag stijgt als de koper wil investeren. Dit soort verbouwingen kunnen vaak zo goed als volledig meefinancieren in een hypotheek.

De smaakgevoelige verbouwingen worden vaak niet (geheel) meegefinancierd door de hypotheekverstrekker. Denk hierbij aan badkamer, toilet of keuken. De reden dat dit smaakgevoelige verbouwingen heten is omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft. De potentiële koper moet de verbouwing grotendeels uit eigen zak betalen.

Woning in slechte staat verkopen

Bij ons verkoopt u de woning in slechte staat zonder stress vrij en zonder gedoe. We kunnen ervoor zorgen dat de woning binnen enkele dagen verkocht is. In een tijd waarin alles “instant” gaat kunt u uw woning snel verkopen zodat u met vertrouwen een bod kunt uitbrengen op uw nieuwe huis.

Bij het overlijden van een familielid komt het voor dat de woning in slechte staat door de erfgename(n) verkocht dient te worden. De woning in slecht staat kan hierdoor lange tijd leeg staan en verwaarloost hierdoor. Het komt ook voor dat iemand wegens omstandigheden lange tijd in het ziekenhuis ligt en de woning voor maanden niet bewoond is. In sommige gevallen doen schulden mensen de das om en kunnen ze hun huis niet meer onderhouden. In deze gevallen willen mensen hun huis direct verkopen.

Wat de reden ook moge zijn, Woningbieder koopt uw woning ook al is deze in slechte staat. Wij doen dit in de Randstad in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag en de rest van Nederland.

Wacht niet en doe kosteloos een aanvraag via onze website. Dit verplicht u tot niets. Onze medewerkers komen graag met u in contact.

handtekening avatar

Beatrice Bredewold

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.